Sponsoring Go Ahead Eagles

Over HaMu

De ballen het publiek in na thuiszege.

De ballen het publiek in na thuiszege.

Met een ronde langs de tribunes bedanken de spelers na afloop van een thuiswedstrijd het publiek voor hun steun. "Bedankt en de ballen!", zeggen ze daarmee, vrij naar een onder oudere jongeren bekende afscheidsgroet. Vanaf dit seizoen blijft het niet bij een woordelijk "de ballen!", maar worden er na elke gewonnen wedstrijd daadwerkelijk 30 officiële Eagles-ballen het publiek in gegooid en geschoten.

Drijvende krachten achter deze actie zijn Rogier Korderijnk (Restauarant Korderijnk Twello), Jan-Willem Hartgers (HaMu Totaalinstallateur) en John Lenselink (Curves Deventer). "Afgelopen seizoen waren we bij een uitwestrijd tegen AFC Ajax in de beker", vertelt eerstgenoemde over het ontstaan. "Daar zagen we de spelers na afloop ballen in het publiek gooien en schieten. Dat bracht een heel leuke interactie tussen spelers en - veelal jonge- supporters teweeg. 'Dat kan ook in De Aardelaarshorst', dachten wij meteen."

Warm welkom

Samen met algemeen directeur Jan Willem van Dop (Go Ahead Eagles) werd het idee verder uitgewerkt. Het drietal benaderde ondernemers uit hun netwerk om de ballen te kunnen bekostigen. Het geld dat overblijft, gaat naar de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. "En dat is niets voor niets", legt Rogier Korderijnk uit. "Jan-Willem, John, ik en ook veel van de deelnemende ondernemers hebben hun roots in Twello liggen. Daar gaat de Voetbalopleiding vanaf dit seizoen weer spelen en trainen. Zie deze actie dus ook als een warm welkom voor de talenten, namens de Twellose ondernemers."

Wedstrijdbeleving

Algemeen directeur Jan Willem van Dop juicht dit initiatief vanzelfsprekend van harte toe. "Dit is een mooi voorbeeld van hoe supporters - in dit geval ook zakelijk actief - zelf iets op touw zetten om de wedstrijdbeleving naar een nog hoger plan te tillen. Uiteraard verlenen we hier als club graag onze medewerking aan en datzelfde geldt voor de spelers. Na een gewonnen thuiswedstrijd schieten en gooien de spelers 30 ballen het publiek in, één voor elk vak in het stadion (inclusief Hoofdtribunevakken). "Laten we hopen dat dit vaak gebeurt", zegt Rogier Korderijnk. "Dat De Aardelaarshorst ook dit seizoen een vesting is en er gedurende het jaar honderden ballen de tribune ingaan!"

Voor € 250,- (excl BTW) per seizoen kunnen ondernemers bijdragen aan deze mooie actie. Neem hiervoor contact op met Rogier, Jan-Willem en John via ballenaktie@gmail.com.