10-jarig jubileum | 06-02-2019

HaMu is begonnen op 1 maart 2009 en dus wordt binnenkort het 10-jarig jubileum gevierd!

Op 1 maart 2019 is het 10 jaar geleden dat HaMu begonnen is. Jan-Willem Hartgers en Stefan Mulder hadden in het najaar van 2008 de knoop doorgehakt om samen een bedrijf op te richten. Op 21 november 2008 togen de twee heren naar de Kamer van Koophandel om het bedrijf te laten registreren. Daarna begonnen de voorbereidingen, zoals o.a. het ontwerpen van het logo, regelen van verzekeringen en belastingen, inkopen van werkkleding, gereedschap en natuurlijk een bus. Ook werden bij de toenmalige werkgevers de banen opgezegd en kon het avontuur op 1 maart 2009 beginnen.

Al vrij snel maakte HaMu naamsbekendheid en hadden de heren genoeg werk. Na een jaar kwam er versterking op de werkvloer en richtte Jan-Willem zich meer op de kantoorwerkzaamheden. Door de groei begon HaMu met het huren van een pand aan de Zonnenbergstraat voor de opslag van de materialen en gereedschappen. 

Ook het daarop volgende jaar kwam er versterking bij en huurde HaMu al ZZP-ers in om alle klussen op tijd af te krijgen. In het pand aan de Zonnenbergstraat werd een kantine gerealiseerd voor de groter groeiende groep werknemers. Zo kon er iedere ochtend begonnen worden met een kop koffie. De kantoorwerkzaamheden vonden nog plaats bij de beide heren thuis. Na een aantal jaren op deze manier gewerkt te hebben, werd HaMu gevraagd voor het huren van een pand aan de Koppelstraat. 

Sinds de zomer van 2016 zit HaMu in het pand aan de Koppelstraat en als je er langs komt, kun je het bijna niet missen. Er staat met grote letters HaMu op de voorkant. Op dit moment heeft HaMu 8 vaste technici in dienst, volgt een stagiaire via HaMu zijn opleiding,  werken Jan-Willem en Stefan vanuit het kantoor aan de Koppelstraat en worden zij ondersteund door twee administratieve medewerksters. Daarnaast is HaMu voorbereid op de toekomst op het gebied van duurzame energie. Stefan heeft zich gespecialiseerd in PV panelen, warmtepompen en de elektrische laadpaal. Een toekomst die nog volop in ontwikkeling is. 

De sfeer in het team is goed en er worden regelmatig streken bij elkaar uitgehaald. Elke vrijdag draait de "snackbar van Jan-Willem" op volle toeren om de monteurs te voorzien van een warme hap, vergezeld met een koele versnapering.

HaMu heeft een mooie groei doorgemaakt en is een jong en dynamisch bedrijf, waar de oprichters met recht trots op mogen zijn.  

Het jubileum viert HaMu met het team en hun partners op een tot nu toe nog geheime locatie. Elke werknemer heeft een uitnodiging ontvangen met daarop instructies voor de heuglijke dag. Wordt vervolgd.... 

 

 

 

Delen:

« Terug naar het overzicht